5 Nis 2020

Opencart Nedir? Ne İşe Yarar?

Opencart Nedir? Ne İşe Yarar?

Opencart, internet üzerinden alışveriş yapabileceğiniz, ürünlerin satışa sunulduğu sitelerin temelini oluşturan, Php yazılım dili ile yazılmış, MySQL veri tabanına sahip açık kaynak kod sistemlerinden biridir. Günümüzde kullanılan e –ticaret sitelerin bir kısmı opencart ile yönetilmektedir. Opencart’da diğer açık kaynak kod sistemleri gibi gönüllü geliştiriciler ve Opencart geliştirip kullanıma sunan yazılım ekibi tarafından yeni eklentilerle geliştirilmektedir.
Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?
Günümüzde aktif olarak kullanılan dünya genelinde kullanıcı olan e –ticaret sitelerinin tamamına yakını Opencart açık kaynak kod sistemi ile yazılmıştır. Opencart ile kontrol panelini yönetmek için hiç bir kod bilgisine veya yazılım uzmanlığına gerek yoktur. Opencart ara yüzü ve kontrol paneli ile yapabileceklerinizi şöyle özetleyebiliriz.
  • Kolay kurulum yapabilir, e –ticaret sitenizi kolayca yönetebilir, basit bir şekilde ödeme modüllerini yönetebilirsiniz.
  • Ödeme yönetimi entegrasyonu ve sanal poslar ile bütün bankaların sanal pos modüllerini kullanabilirsiniz.
  • Sitenize istediğiniz kadar ürün görseli ekleyebilir, her görsel için tanıtım yazıları ekleyebilir ve kullanıcıların yorum yapması için alan ayırabilirsiniz.
  • XLM sistem uyumu ile penta, arena gibi tedarik sistemlerini kullanabilirsiniz.
  • Tema seçimlerinde sağladığı çeşitlilik ve kolaylık sayesinde e –ticaret sitenize istediğiniz özelliklerde tema seçimi yapabilirsiniz.
  • Dünya genelinde kullanılan açık kaynak kod sistemi olması nedeniyle birçok dil eklenti paketi bulunan opencart ile sitenizi istediğiniz dile çevirip dünya çapında yayın yapabilirsiniz.
  • Alış veriş ve ödeme sistemleri güvenliğini, SSL ve PCI sistemleri ile uyumlu eklentileri ile sağlayan opencart, kullanıcıların ödeme bilgilerini güvenli bir şekilde veri tabanında muhafaza eder.
  • Geliştirilmiş eklenti paketi ile sosyal medya da istediğiniz sitede reklamınızı veya ürün tanıtımınızı tek bir tıkla yapabilme imkanınız vardır.
  • Opencart, birçok açık kaynak kod sistemine göre çok basit ve çok hızlı bir şekilde kurulumu yapılabilen, ücretsiz 6000 kadar eklenti paketi ile geliştirilmiş bir e –ticaret sitesi alt yapısıdır. İnternet üzerinden kolay ve ücretsiz bir şekilde indirip kurabileceğiniz açık kaynak kod sistemidir.
Kaynak: Hosting